Festival arabské kultury začíná již tuto středu

Sedmý ročník festivalu arabské kultury Arabfest s podtitulem SPOLU vypukne 30. března v Plzni a pokračovat zde bude až do 3. dubna.

Letošní ročník festivalu arabské kultury zahájí česká premiéra muzikálu Refugee Safari o dialogu, hranicích a integraci. Aktuálnímu tématu migrace se bude věnovat i tradiční festivalová debata. ArabFilmFest nabídne silný lidský příběh v dokumentárním mezinárodně oceněném snímku A Syrian Love Story. I letos si budou moci návštěvníci festivalu připít číší lahodného libanonského vína, zasednout k nedělnímu obědu a vychutnat si syrské a libanonské speciality. Přijďte také posedět v kavárně a poslechnout si poutavá vyprávění Morise Issy, Rashida Rahmy a Charifa Bahbouha; protáhnout si nohy na sousedské procházce a objevovat tajemství města Plzně. Ani letos nebude chybět velký sobotní program, tentokrát v Moving Station! Podrobný program najdete na stránkách Arabfestu.

Festival Arabfest je pořádán studenty a pracovníky katedry blízkovýchodních studií FF ZČU za finanční podpory Západočeské univerzity v Plzni. Jeho hlavním cílem je představit arabský svět veřejnosti v jiných souvislostech, než jak činí média, neboť ta obvykle poskytují dosti zkreslený a rozostřený obraz o kultuře, která nám toho má tolik co nabídnout. Sedmý ročník Arabfestu proběhne ve dnech 30. 3.–3. 4. v Plzni a následně se ve dnech 15.–17. dubna přesune do Prahy.

Na půdě univerzity, konkrétně filozofické fakulty, se pak můžete těšit 1. dubna od 15 hodin na přednášku předního českého islamologa Petra Pelikána na téma Fakta a mýty o islámu. O den dříve, 31. března, se od 17.30 hodin rozproudí debata moderovaná politologem Přemyslem Rosůlkem nazvaná Soudobá migrační vlna do Evropy.

Galerie


Celouniverzitní

29. 03. 2016