Studenti na lyžích vybojovali medaile a prodloužili 18 let trvající sérii úspěchů

Sport Studující Úspěchy

Lyžařská aréna v Novém městě na Moravě hostila od 18. do 20. ledna Akademické mistrovství ČR v běhu na lyžích.

Západočeské univerzitu vyrazilo na Vysočinu reprezentovat trio závodníků – Barbora Beroušková za Fakultu pedagogickou, Martin Vlček za Fakultu ekonomickou a Martin Kočandrle za Fakultu elektrotechnickou. Všichni jsou závodníky Sport clubu Plzeň. A ačkoliv byla výprava malá, v konečném účtování byla velmi úspěšná.

Hned v prvním závodě na 5 a 10 km volně totiž vybojovali Martin Kočandrle a Barbora Beroušková shodně bronzovou medaili. Martin Vlček přispěl 8. místem. Druhý den patřil jako tradičně smíšené štafetě ve složení dva muži a jedna žena. Do tohoto závodu vstupovali reprezentanti ZČU jako jedni z favoritů, nakonec se museli sklonit jen před štafetou z TU Liberec a získali stříbro. Poslední den šampionátu nabídl vytrvalostní závody s hromadným startem. Do tohoto závodu už kvůli studijním povinnostem nenastoupila Barbora Beroušková, ale i tak cinkla pro ZČU další medaile. Na 20kilometrové trati si dojel pro stříbrnou medaili Martin Kočandrle a získal tak svoji třetí medaili.

Všichni tři studenti se tak postarali o prodloužení 18 let trvající série úspěchů. ZČU totiž na mistrovství od roku 2003 získala každý rok alespoň jednu medaili.

Děkujeme a gratulujeme!

Galerie


Celouniverzitní

Ondřej Vodrážka

28. 01. 2022