Odborníci z oblasti tělesné výchovy diskutovali nad tematikou her ve sportu

Na vědecké konferenci s názvem Hry 2016 – výzkum a aplikace, která se uskutečnila 21. a 22. dubna v Úborsku, se sešli akademičtí pracovníci nejen z českých univerzit, ale také jejich kolegové ze Slovenska a Polska.

Nad letošním 12. ročníkem konference převzal záštitu rektor Západočeské univerzity v Plzni Miroslav Holeček a děkan pedagogické fakulty Miroslav Randa. Zahájení se ujal prorektor Ladislav Čepička a vedoucí katedry tělesné výchovy a sportu FPE Jaromír Votík.  Hlavní příspěvky přednesli  přední odborníci z oblasti tělovýchovy: Hana Válková z Masarykovy univerzity hovořila na téma Hry ve sportovních aktivitách osob s postižením, Petr Řehoř ze Západočeské univerzity představil Hru jako sportovní byznys a Tomáš Perič z FTVS Univerzity Karlovy přiblížil Hry a jejich využití v tréninku dětí.

Čtvrteční program pokračoval workshopem s cílem spojit teorii s praxí, kdy generální manažer FC Viktoria Plzeň Adolf Šádek diskutoval s účastníky na téma Problematika práce manažera v profesionálním fotbalovém klubu a jedna z ikon plzeňského fotbalu Pavel Horváth ve svém vystoupení řešil problematiku psychosociálních aspektů provázejících změnu role hráč – trenér. Čtvrteční program byl zakončen rekondiční vycházkou na Dobrou vodu.

V pátek pak konference pokračovala příspěvky zaměřenými na problematiku her ve ve školní tělesné výchově,  v rekreačně pohybových aktivitách, ve sportovních aktivitách handicapovaných či ve sportovním tréninku.


Galerie


Fakulta pedagogická

Kateřina MODRÁ

02. 05. 2016