FZS pořádá kongres s mezinárodními příspěvky

Seminář Studující Zaměstnanci

Katedra ošetřovatelství a porodní asistence Fakulty zdravotnických studií připravuje kongres s mezinárodní účastí Cesta poznávání a vzdělávání v ošetřovatelství XII.

Všem nelékařským zdravotnickým pracovníkům i studentům zdravotnických a sociálních studijních programů je určen kongres Cesta poznávání a vzdělávání v ošetřovatelství XII, tentokrát s podtitulem Sestra – nositelka změn. Již 12. ročník této tradiční vzdělávací akce  se uskuteční ve Fakultní nemocnici Plzeň 3. května, tedy symbolicky několik dnů před Mezinárodním dnem sester 12. května. 

Kongres, na kterém se setkávají nelékařští zdravotničtí pracovníci nejen z České republiky, pořádá Fakulta zdravotnických studií Západočeské univerzity v Plzni ve spolupráci s FN Plzeň, Českou asociací sester a Českou komorou porodních asistentek. Letošní ročník se koná po roční nucené pauze způsobené pandemií. Během té nelékařští zdravotničtí pracovníci prokázali svou profesionalitu, všestrannost a flexibilitu, ale potvrdila se také nezbytnost celoživotního poznávání a vzdělávání. 

Letošní kongres přivítá řadu významných hostů. Aktivní účast na konferenci přislíbila ředitelka Odboru ošetřovatelství a nelékařských povolání a hlavní sestra ČR Alice Strnadová, ředitelka Národního centra ošetřovatelství a národního centra nelékařských profesí Michaela Hofštefrová Knotková a prezidentka největší profesní organizace nelékařů, České asociace sester, Martina Šochmanová.

„O kongres je letos velký zájem, aktivní účast přislíbilo mnoho významných osobností nelékařské profese, kolegyně a kolegové z fakult vzdělávajících nelékaře – z Jihočeské univerzity, Univerzity Pardubice, z Katolíckej univerzity v Ružomberoku. Mezi přednášejícími bude i náměstkyně pro ošetřovatelskou péči z FN Plzeň, všeobecné sestry zapojené do výzkumů, sestry z klinické praxe prezentující pokrok a novinky v oblasti kanylace, paliativní péče a vývoje nových pomůcek. Vzácnými hosty konference budou i emeritní rektorka ZČU Ilona Mauritzová, bývalá ministryně zdravotnictví Dana Jurásková, děkan FZS Lukáš Štich, nositelka Ceny Florence Nightingale Nina Müllerová a další. U příležitosti Mezinárodního dne sester bude součástí kongresu i setkání u bílého srdce, symbolu ošetřovatelství,“ uvedla za organizační tým Jitka Krocová.

Galerie


Program akce 3. 5. 2022

Fakulta zdravotnických studií

Lucie Benešová

05. 04. 2022