Dnešní večer rozsvítí Maják vědění

Originální videomapping na téma 4. průmyslové revoluce doprovázený živou hudbou rozzáří dnes od 21 hodin historickou budovu právnické fakulty v sadech Pětatřicátníků.

K oslavám 25. výročí založení si univerzita nadělila další dárek určený nejen studentům, ale i všem zaměstnancům a široké veřejnosti. Výjimečná digitální projekce nazvaná Maják vědění se spustí v 21 hodin a bude trvat celých 45 minut. Tematicky navazuje na motto letošních oslav: „Jste připraveni na čtvrtou průmyslovou revoluci? My ano.“

Diváci se mohou těšit na celou řadu zajímavých vizuálních efektů včetně digitální zdravice rektora Miroslava Holečka a žesťového kvarteta hrajícího z balkonu fakulty.

Představení vzniklo v ateliéru multimediální tvorby Fakulty designu a umění Ladislava Sutnara ZČU. „Tímto multimediálním dílem představujeme divákovi celou genezi čtvrté průmyslové revoluce. Abstraktní příběh nás provede technologickým vývojem 20. a začátku 21. století a zároveň představí spektrum možností, jak se ke čtvrté průmyslové revoluci přibližuje Západočeská univerzita jako instituce, která posouvá hranice vědění,“ uvedl jeden z autorů, Lukáš Kellner.

Projekci kromě reprodukované hudby doprovodí živě Plzeňský fanfárový soubor, kvarteto složené z předních hráčů operního orchestru Divadla J. K. Tyla. Vystoupí ve složení Petr Mráz a Pavel Čížek (trombon), Jaroslav Suchan a František Bayer (trubka) a zahraje starou anglickou hudbu, která svým charakterem vhodně doplní tematiku průmyslové revoluce.

Vstup na celou akci je zdarma a a doporučené místo k zhlédnutí videomappingu jsou sady Pětatřicátníků, mezi Solní a Riegrovou ulicí.



Celouniverzitní

Kateřina MODRÁ

11. 05. 2016