Spanilá jízda atletek a atletů ze sportovního programu UNIS

Sport Studující Úspěchy

Barbora Tichá, Anna Suráková, Tereza Hrochová, Linda Suchá a Josef Adámek bodovali na závodech v Ostravě. V červnu se představí v Plzni.

Stadion v Ostravě – Vítkovicích o víkendu hostil atletickou extraligu, při níž se představilo také několik studentek a studentů Západočeské univerzity v Plzni, jejichž sportovní kariéru při studiu podporuje programu UNIS. Přispěli ke skvělému výkonu plzeňského týmu i k tomu, že Plzeň je v polovině nejvyšší atletické soutěže družstev v součtu nejlepším extraligovým týmem v ČR.

Výrazně se prosadila diskařka Barbora Tichá (Fakulta pedagogická), která zvítězila ve své nejsilnější disciplíně. Ve skvělé formě se ale představily také běžkyně. Anna Suráková (Fakulta pedagogická) na trati 800 m zaostala jen za dvěma olympioničkami a doběhla třetí, na trati 1500 m poté v novém osobním rekordu pátá. Stejnou vzdálenost běžela také v osobním rekordu olympionička z her v Tokiu Tereza Hrochová (Fakulta právnická) a doběhla druhá, avšak v dopoledním programu jednoznačně ovládla běh na 5000 m. Linda Suchá (Fakulta pedagogická) se prezentovala ve dvou skokanských disciplínách, a to ve skoku dalekém a trojskoku, přičemž ve skoku dalekém skončila pátá a v trojskoku přidala body za druhé místo.

V mužské kategorii je třeba zmínit skvělý výkon Josefa Adámka (Fakulta filozofická), který po vleklém zranění v posledních dvou letech opanoval skok do výšky vyrovnaným osobním rekordem 217 cm. Tomáš Němejc (Fakulta právnická) a Radek Jůda (Fakulta pedagogická) se zotavují po drobném zranění a nastoupí snad v příštím kole, které se uskuteční 12. června v Plzni na městském stadionu ve Skvrňanech. Přijďte se podívat a zafandit. Vstupenky na tuto atletickou show jsou již v předprodeji.

Galerie


Celouniverzitní

Pavel KORELUS

17. 05. 2022