Fakulta pedagogická přivítala své prváky na seznamovacím kurzu

Studium Studující

Adaptační, motivační, seznamovací – tyto přívlastky charakterizují kurz určený novým studentkám a studentům Fakulty pedagogické. Počáteční písmena zároveň tvoří název kurzu – AMOS. Letos se konal jeho třetí ročník.

Kurz AMOS letos proběhl od 16. do 17. září v kempu Ejpovice. Po dopoledním příjezdu účastníků celou akci zahájil děkan Pavel Mentlík. Odpolední program, který následoval po společném obědě, tvořila oblíbená bojovka Přístavy, jejíž nejúspěšnější účastníci obdrželi zasloužené ceny.

Poté se studentky a studenti, rozdělení do dvou skupin, věnovali aktivitám zaměřeným na osobnostně-sociální rozvoj a teambuildingu. Pozdravit je přišla také proděkanka pro vnější vztahy a celoživotní vzdělávání Michaela Voltrová. Večer patřil především opékání buřtů a dalších dobrot a také společnou párty.

Po sobotní ranní rozcvičce a snídani se účastníci rozptýlili při společenských hrách. Součástí sobotního programu byly také informace o studiu nebo PubQuiz, opět s výhrou pro vítěze. I přes nepřízeň počasí si tak akci AMOS, která se uskutečnila pod záštitou fakulty pedagogické, všichni naplno užili.

Organizaci měli na starosti studenti ze spolku Přestávka – Faktcooltní spolek. „Věříme, že se naši noví studenti skvěle bavili, seznámili se svými spolužáky, a především adaptovali na vysokoškolské studium na naší fakultě. Všem přejeme úspěšná léta jejich studia,“ vzkazuje předseda spolku Michal Švec

Galerie


Fakulta pedagogická

Šárka Stará

19. 09. 2022