Výherci soutěže O pohár rektora si užili zaslouženou odměnu

Vítězové z fakulty aplikovaných věd se o uplynulém víkendu setkali na teambuildingové akci, která byla odměnou za první místo v celoročním sportovním klání, uspořádaném katedrou tělesné výchovy a sportu.

Vítězný víkend, kterého se zúčastnilo  25 studentů, doktorandů a zaměstnanců fakulty aplikovaných věd, se uskutečnil v Žinkovech a uspořádala jej právě katedra tělesné výchovy a sportu. Opět se na něm ukázalo, jak sport dokáže spojovat. Přestože se všichni účastníci na začátku akce prakticky neznali, během několika her to vypadalo, že jsou opravdu jeden tým. V průběhu víkendu poměřili svoje dovednosti při deblových sportech, jako jsou nohejbal, volejbal, tenis, stolní tenis, ale také při nenáročných soutěžních aktivitách jako například pétanque, discgolf, minigolf nebo KUBB (švédská národní hra), střelba ze vzduchové zbraně apod.

Na programu bylo i pasivní sportování formou sledování fotbalových zápasů z Eura, ale také fotbalová praxe na travnatém pažitu naboso. Organizátoři připravili i odlehčenou formu orientačního běhu – ve dvojicích, s ochutnávkou čehosi a v pantoflích. Vše probíhalo ve velmi přátelském duchu, k čemuž přispělo i teplé a slunné počasí, večerní hudba z produkce muzikální sekce KTS a gastronomický servis. 

A jak se víkend líbil účastníkům?

"V pátek odpoledne jsme se vydali na cestu do sportovního areálu v Žinkovech, kde jsme si měli užít (a užili) naši výhru v celoroční soutěži O pohár rektora. Po příjezdu na nás čekaly různé seznamovací hry, kdy jsme se navzájem poznali i s účastníky reprezentujícími FAVku v ostatních sportech. V průběhu večera jsme se pak rozprchli po sportovištích a mezitím dorazil i zbytek účastníků. Vrchol večera pak přišel po druhé večeři, kdy byl naražen sud a členové KTS se postarali o živou hudbu. Jelikož nepřijelo tolik účastníků, kolik se předpokládalo, neproběhla v sobotu původně plánovaná celodenní teambuildingová hra družstev. Uskutečnilo se tedy pouze několik akcí, kterých se zúčastnila většina lidí. Jednou z nich byla ukázka sportu zvaného diskgolf, který byl ro nás naprosto neznámý. Dále se jednalo o velmi zapeklitý orientační běh s ochutnávkou, turnaj v ping-pongu, odpolední fotbálek a večerní saunu.

V průběhu soboty se ve volných chvílích tvořily skupinky, které spolu hrály tenis, nohejbal, volejbal nebo případně fandily při posledním zápase místního fotbalového celku TJ Sokol Žinkovy (po velkém dramatu nakonec domácí vyhráli 3:2).

V neděli dopoledne již většina hrála pouze nenáročné hry jako cube, minigolf a diskgolf. Po obědě jsme se pak všichni shodli, že přísti rok znovu vyhrajeme, a rozprchli jsme se našich domovů.

Celá akce byla super a moc děkujeme členům KTS za uspořádání a ostatním kolegům z FAVky, kteří se nemohli zúčastnit, ale pomohli získat důležité body do celkového hodnocení."

Členové KKY - katedry kybernetiky







Galerie


Fakulta strojní

Ondřej Vodrážka

23. 06. 2016