Západočeská univerzita vybojovala na Českých akademických hrách 23 medailí

Na 15. ročníku Českých akademických her v Pardubicích reprezentovalo univerzitu 149 sportovců, kteří přivezli 13 zlatých, 4 stříbrné a 6 bronzových medailí. V silné konkurenci 47 českých vysokých škol skončila Západočeská univerzita na 7. místě.

Vysokoškoláci se v Pardubicích utkali ve 22 sportovních disciplínách na 15 sportovištích. Reprezentanti ZČU soutěžili v atletice, plavání, florbalu, karate, házené, volejbalu, beachvolejbalu, basketbalu, frisbee, stolním tenisu, badmintonu, squashi, orientačním běhu a ve sportovním lezení. Nejúspěšnější disciplínou pro Západočeskou univerzitu bylo stejně jako v minulém roce plavání, především zásluhou dvou žen: Nicoly Nové, která posbírala jednu zlatou a dvě stříbrné medaile, a Petry Laudové se ziskem dvou zlatých a jedné stříbrné.

Velmi úspěšní byli také badmintonisté – Lucie Kolářová byla třikrát zlatá, Jiří Louda si domů odvezl jedno zlato. V karate univerzitu skvěle reprezentoval Robin Popelka, který získal jednu zlatou a jednu bronzovou medaili. Skvěle se prezentovali atleti ZČU, kteří získali celkem 8 cenných kovů. Martina Štychová brala zlato na tratích 100 a 200 metrů.

Z kolektivních sportů se stala nejúspěšnější házená, když muži získali pro ZČU zlatou medaili a ženy vybojovaly bronz. V lezení na obtížnost dosáhl na bronz Martin Houška, Filip Kupilík veze bronz z turnaje v beachvolejbalu.

Kolektivní sporty si účast musely vybojovat v kvalifikačních turnajích a už samotný postup na ČAH na turnaj nejlepších týmů je úspěchem. Historicky poprvé postoupili společně florbalisté i florbalistky ZČU (a shodně obsadili 5. místo). Z kvalifikačních turnajů se bohužel těsně nekvalifikoval fotbal, futsal a basketbal mužů. V některých disciplínách sportovci ZČU vůbec nesoutěžili (veslování, kanoistika, nohejbal, aerobic…) a v minulosti úspěšné sporty softball a baseball nebyly do programu ČAH 2016 zařazeny.

Všem účastníkům této vrcholné akademické sportovní akce děkujeme za vzornou reprezentaci naší univerzity!

Galerie


Celouniverzitní

07. 07. 2016