Veletrh JOBAKTIV se odehrál za účasti Západočeské univerzity

Veletrh JOBAKTIV Weiden/Plzeň 2016 nabídl prostor pro diskuzi o aktuálním vývoji v oblasti Průmyslu 4.0 a jeho vlivu na obyvatele nejen příhraničních regionů.

Návštěvníci veletrhu měli možnost zjistit, co vše se skrývá pod pojmem Průmysl 4.0, jaký vliv bude mít na náš pracovní svět, vzdělávací systém i jednotlivce. Akce, která se konala ve dnech 20.-22. září, se zúčastnili odborníci z hospodářské, pracovní, politické i vědecké sféry. Západočeskou univerzitu v Plzni zastupovali Miloslav Kepka a Martin Nozar z Regionálního technologického institutu, děkan fakulty strojní Milan Edl a Jana Ovsjanniková z pracoviště Zahraničních vztahy.

Zatímco první den po oficiálním zahájení byl veletrh tematicky zaměřen na firmy a podnikání, druhý den dostali prostor především odborníci z oblasti  vzdělávání. Akce se zúčastnili i žáci a studenti z Plzně, Tachova a Domažlic, kteří se seznámili s danou problematikou a navštívili zajímavý mix workshopů, diskuzí a prezentací k tématu Průmysl 4.0. Jobaktiv Weiden/Plzeň 2016 úspěšně navázal na obdobné akce, které pořádala také Bundesagentur für Arbeit i v dalších německých městech jako např. JOBAKTIV Berlin, Limburg, Rostock, Frankfurt a další.

Více informací  zde.


Galerie


Zahájení

Impulsreferat - doc. Milan Edl

Weiden i. d. Oberpfalz

Tesla

Podiová diskuze

International Office

Jana Ovsjanniková

26. 09. 2016