Pedagogická fakulta hostí odborníka na sportovní výživu

Pedagogickou fakultu navštíví ve dnech 7. až 16. října Michael Ormsbee, ředitel Institutu sportovních věd a medicíny (ISSM) z Florida State University. Pro odborníky i širokou veřejnost připravil sérii zajímavých přednášek.

Michael Ormsbee se zaměřuje na výzkum vzájemného působení cvičení, tréninkového procesu, výživy a nutriční suplementace s cílem dosáhnout optimálního složení těla a lidské výkonnosti při zachování zdraví jak sportovců, tak i běžné populace. Jeho laboratoř se od roku 2010 specializuje hlavně na výzkum nočního příjmu potravy, jeho významu pro metabolismus, složení těla, zotavení po výkonu a samotnou výkonnost.

Michael Ormsbee bude na katedře tělesné výchovy a sportu fakulty pedagogické jednat o možnostech spolupráce na společných vědeckých projektech a výzkumu, naplánované je i setkání s rektorem ZČU Miroslavem Holečkem a děkanem FPE Miroslavem Randou.

Přednášky, které zazní během jeho pobytu na pedagogické fakultě, jsou určeny odborníkům, sportovcům, trenérům, lékařům, ale i široké veřejnosti. Z mnoha zajímavých témat vybíráme následující přednášky, na které vás srdečně zveme:

Nighttime Feeding for Athletes, Weekend Warriors, and Everyone Else
Noční příjem potravy pro sportovce, víkendové bojovníky a všechny ostatní
úterý 11. 10., 14.30, velká aula FPE ve Veleslavínově 42

Resistance Training and Nutrition Strategies to Maintain Muscle Mass and Perform Optimally in Endurance Sports
Odporový trénink a výživová strategie pro udržení svalové hmoty a dosažení optimální výkonnosti ve vytrvalostních sportech
středa 12. 10. od 11.00, Klatovská tř. 51

Does it Work? A Deconstruction of Recent Trends in Nutrition and Supplementation for Endurance Performance
Funguje to? Analýza významu současných výživových trendů a doplňků na vytrvalostní výkon
čtvrtek 13. 10. ve 14.30, velká aula FPE ve Veleslavínově 42

Eating Before Bed: The Next Frontier in Nutrient Timing
Jídlo před spaním: Nová hranice v časování příjmu potravy
pátek 14. 10. od 11.00, Klatovská tř. 51

Spolupráci s Michaelem Ormsbee se podařilo navázat díky zahraniční stáži studenta FPE a plzeňského fotbalového trenéra Petra Košika, který na Floridě působil u ženského fotbalového týmu Florida State Seminoles, univerzitního mistra Spojených států.

Galerie


Fakulta pedagogická

Tomáš JAKEŠ

05. 10. 2016