Výstava odhalí putování Karla IV. do kaliningradské oblasti

V rámci sedmistého výročí narození Karla IV. se v univerzitní knihovně koná výstava s názvem Pruská putování Karla IV. Expozici je možné navštívit od 13. října do 18. listopadu.

„Výstava má být svědectvím o poutavých stránkách ruské a české historie. Karel IV. a jeho působení v kaliningradské oblasti jsou vnímány jako snad nejvýznamnější události v dějinách regionu. Návštěvníci výstavy se dozvědí zajímavé informace, které o cestě Karla IV. nejsou příliš známé. Uvidí, jaký vliv měli Češi na vznik a vývoj Kaliningradu. Jedná se o místo, kde se mísí česká, německá a ruská historie,“ řekl ředitel Kaliningradského oblastního historicko-uměleckého muzea Sergej Alexandrovič Jakimov při představování výstavy v Karlových Varech. Na výstavě budou k vidění informační tabule ve dvojjazyčném provedení a fotografie, na kterých jsou zobrazeny fragmenty z historie Kaliningradské oblasti, ale i ukázky dobových oděvů a ozdob.

Výstavu pořádá Ruské centrum při Ústavu jazykové přípravy ZČU za laskavé pomoci Univerzitní knihovny ZČU, ve spolupráci s Ruským střediskem vědy a kultury v Praze a Generálním konzulátem RF v Karlových Varech.



Galerie


Ředitel Kaliningradského oblastního historicko-uměleckého muzea Sergej Alexandrovič Jakimov

Ústav jazykové přípravy

Mgr. Vlasta Klausová

07. 10. 2016