Italský automobilový designér vystoupí s přednáškou pro studenty i veřejnost

V úterý 18. října od 11:10 v posluchárně UF 124 na strojní fakultě bude mít veřejnou přednášku o automobilovém designu Maurizio Corbi z italské společnosti Pininfarina.

Itálie je kolébkou automobilového designu. Působí zde společnosti jako Pininfarina, Bertone, Ital Design apod., které od 60. let navrhují esteticky atraktivní produkty. Na prahu nového tisíciletí před nimi stojí nová výzva: nabízet klientům takové služby, které ještě lépe splní očekávání dnešní doby. 

Přednáška se uskuteční v rámci letošního již 13. ročníku interdisciplinárních studentských projektů Design+, na kterých spolupracují studenti strojních, designérských, zdravotnických a (letos poprvé) ekonomických oborů. Naváže na ni workshop pro studenty zapojené do projektů, jejichž témata opět zadaly ASTOS Machinery, a. s., Konstruktionsbüro DOSTAL (D), ENGEL strojírenská spol. s r.o., Kaplice a Formula Student, UWB Racing Team, Plzeň.

17. a 19. října proběhnou rovněž specializované workshopy Maurizia Corbiho se studenty fakulty designu a umění Ladislava Sutnara.

Celouniverzitní

Kamila Kolářová

16. 10. 2016