Krynica rozstřílela Banskou Bystrici a pokusí se zastavit i rozjeté Akademiky

Akademiky čeká další domácí zápas. Ve středu 2. listopadu v 17.30 nastoupí proti debutantovi v EUHL - týmu ACADEMY 1928 KTH Krynica - Zdrój.

Polské město Krynica – Zdrój, ležící v Malopolském vojvodství, je od letošní sezóny nováčkem v Evropské univerzitní hokejové lize. Hokejový tým, zastupující tamní Zemědělskou univerzitu, doplnili podle zpráv někteří hokejisté z Nového Targu, který již do letošních bojů o Sekeráš Trophy nenastoupil. Podle počtu obyvatel města Krynica, kterých je něco pod dvanáct tisíc, by možná nikdo neočekával, že bude polský tým velkým konkurentem. Opak je pravdou.

Pro polské univerzitní mužstvo začala sezóna soubojem dvou nováčků na ledě Prešova. Odtud si Krynica odvezla první tři body za vítězství 5:3. O týden později přivítali Poláci na domácím ledě tým UMB Banské Bystrice. Slovenský tým, který uštědřil Akademikům první porážku v sezóně, podlehl Krynici vysoko 8:2. Polský nováček tak kráčí soutěží zatím bez porážky.

Speciální příprava na soupeře u plzeňského týmu neproběhla. Podle trenéra Tomáše Ceperka je tento zápas stejný, jako každé úvodní střetnutí. „Připravíme se tak jako na každého soupeře v prvním kole. Chceme hrát naši hru, být na ledě dominantní a nehledět na to, s čím soupeř přijde,“ říká Ceperko, který však ví, že není dobré přistoupit na hru protivníka. „Nechceme se soupeři přizpůsobovat, ba naopak,“ dodává trenér.

Klíčem k úspěchu je bezesporu disciplína. „Zásadní bude koncentrace na svůj výkon a plnění taktických pokynů dle vývoje zápasu,“ doplňuje trenér Ceperko. Devizou plzeňského celku je podle kouče týmová souhra. „Jednoznačně týmovost. Máme skvělou partu, každý hráč ví, jakou má roli v týmu a tu si plní bez ohledu na své vlastní ambice. Vše podřizujeme týmovému úspěchu,“ vysvětluje skvělou náladu v kabině i na střídačce. Ideální scénář se u Akademiků nemění ani po druhém slovenském tripu. „Scénář, ať je jakýkoliv, bude dobrý, když bude zakončen vítězstvím a třemi body do celkové tabulky,“ uzavírá trenér Tomáš Ceperko.






Studentské organizace

01. 11. 2016