Festival Cesta ženy – matky vstupuje do pátého ročníku

Katedra ošetřovatelství a porodní asistence fakulty zdravotnických studií pořádá 12. listopadu od 9 do 18 hodin již tradiční jednodenní festival pro veřejnost na podporu zdravého těhotenství, přirozeného porodu a kontaktního rodičovství.

Festival Cesta ženy - matky se koná v budově fakulty na náměstí Odboje 18 a na návštěvníky zde čekají přednášky, workshopy, prodejní výstava i bazar potřeb pro děti a rodiče.

Organizátoři chtějí touto akcí podpořit intuitivní rodičovství, přirozené těhotenství a porod, zvýšit osvětu v oblasti porodnické péče a péče o dítě a celkově inspirovat ženy, aby se uměly lépe spojit se sebou a svým miminkem. Návštěvníci festivalu se mohou těšit například na přednášky Zázračná síla placenty, Obejmutí po porodu, Látkové plenky, SpoKOJENÁ generace či Jak přežít a užít si specifický batolecí věk. Praktické workshopy se zaměří na tanec v těhotenství, aromaterapii nebo masážní techniku shiatsu v těhotenství a při porodu. Festival doplní prodejní výstava bylinek, aromaterapie, látkových plen, šátků na nošení dětí či porodnické literatury a také inspirativní obrázky studentky porodní asistence Kateřiny Čechové.

Hlavním posláním festivalu Cesta ženy – matky je podpora žen v období, kdy se stávají maminkami,“ říká Eva Hendrych Lorenzová z organizačního týmu. „Období očekávání miminka a příprava na jeho příchod je plné vzrušujících okamžiků a změn, které však nemusí být jen pozitivní. Dochází ke změnám životního stylu, priorit a sociálních rolí. Aby každá maminka mohla těhotenství prožívat pozitivně, je důležité věřit v sebe samu, mít dostatek přiměřených informací a podporující lidi okolo sebe,“ dodává.
Více informací a možnost rezervace workshopů najdete na stránkách festivalu.



Galerie


Fakulta zdravotnických studií

Kateřina MODRÁ

04. 11. 2016