Kdo chce "přirozený porod"?

Přednáškový cyklus filozofické fakulty a Studijní a vědecké knihovny pokračuje ve středu 23. listopadu tématem přirozeného porodu, které představí Ema Hrešanová.

Rození je zásadní událostí v životě žen a jejich rodin. Stejně významné je i pro přežití společnosti jako celku, a proto je porod důležitým námětem sociologického bádání, jež usiluje o pochopení podstatných sociálních jevů ve společnosti. V posledních letech se u nás prosazuje tématika tzv.přirozených porodů, jež bývají mylně vnímány jako synonymum porodů doma. Koncept „přirozeného porodu“ je však mnohem širší a starší. V přednášce se posluchači seznámí s bohatou historií tohoto pojmu i se související koncepcí tzv.  psychoprofylaktické přípravy  k bezbolestnému porodu. Druhá část pak bude věnovaná tématu přirozených porodů v současné české společnosti a pokusí se najít odpověď na otázku, kdo chce přirozený porod a proč.

Přednáška Kdo chce "přirozený porod"? se koná ve středu 23. listopadu od 17 hodin ve vzdělávacím centru Studijní a vědecké knihovny Plzeňského kraje, Smetanovy sady 2, Plzeň.

Fakulta filozofická

16. 11. 2016