Animátoři ze Sutnarky představují svoji tvorbu

Na nových webových stránkách najdete animované filmy, počítačové hry, znělky, které vytvořili studenti z ateliéru animované a interaktivní tvorby pod vedením Jiřího Barty.

Na webu ateliér prezentuje nejlepší animovaná videa, ale také interaktivní projekty a hry, které si návštěvníci stránky mohou i zahrát. Právě tvorba her je na Sutnarce poměrně nová, nicméně studenti již zaznamenali výrazné úspěchy, například při nedávné prezentaci na prestižní evropské konferenci pro herní vývojáře Game Developpers Session, kde byly hry ze Sutnarky velmi dobře přijaty odborníky. Na vývoji her se vedle animátorů podílejí i studenti dalších specializací (např. ilustrace, grafický design, multimédia) a probíhá i spolupráce s fakultou aplikovaných věd.

Na webu najdete i pětici her z celofakultní soutěže o nejlepší studentskou hru, která probíhala v letošním roce. Soutěž vyhrála hra Little Animal, která byla společně s hrami Electrical Hazard a Roadside Bloom prezentována na výše zmíněné Game Developpers Session.

V sekci Animace pak na návštěvníky webu čekají animovaná videa, klipy, znělky a další cvičení. Jednou z nejúspěšnějších prací je pětidílný seriál protkaný černým humorem Povídky o chlápkovi a jeho ženě autorů Jiřího Krupičky a Matouše Valcháře, který si nově na seznam úspěchů připsal i cenu studentské poroty na festivalu Animánie.

Ateliér Animovaná a interaktivní tvorba vede renomovaný český režisér a tvůrce animovaných filmů Jiří Barta, odborným asistentem ateliéru je Vojtěch Domlátil.


Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara

Lenka Kodýtková

13. 12. 2016