Galerie Ladislava Sutnara představuje ilustrátorku Renátu Fučíkovou

První výstava v novém roce seznamuje Plzeň s tvorbou ilustrátorky a autorky mnoha úspěšných knih.
Až do 4. února máte možnost seznámit se s tvorbou Renáty Fučíkové, která je novou posilou ateliéru mediální a didaktické ilustrace na fakultě designu a umění Ladislava Sutnara. Kromě didaktické ilustrace se autorka věnuje také psaní knížek, převážně s humanitní tematikou. Často jsou knihy zaměřené na historické osobnosti, ať už z českých nebo zahraničních dějin. Autorka spolupracuje s nakladatelstvími v Čechách i v Německu a její dílo bylo ověnčeno řadou cen, jednou z nich je například Zlatá stuha - české výroční ocenění za nejlepší ilustrace k dětské literatuře.

V Galerii Ladislava Sutnara najdete průřez tvorbou z posledních deseti let - originální ilustrace, reprodukce i samotné knihy. V rámci zahájení výstavy představila Renáta Fučíková jednu ze svých posledních autorských knih - Shakespeare 12 převyprávěných her v historických souvislostech, kterou je možné v galerii po dobu výstavy zakoupit.

Srdečně Vás zveme nejen na samotnou výstavu, ale i na její zakončení, které bude doprovázet křest poslední autorské knihy Renáty Fučíkové - Obrazy z Nového zákona. Součástí bude také autorské čtení a dílna pro děti.

Galerie


Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara

12. 01. 2017