Křest knihy Obrazy z Nového zákona proběhne v Galerii Ladislava Sutnara

Křest nejnovější knihy ilustrátorky Renáty Fučíkové zakončí v sobotu 4. února právě probíhající výstavu.
Aktuálně probíhající výstava v Galerii Ladislava Sutnara představuje průřez tvorbou ilustrátorky Renáty Fučíkové, na které se návštěvníci mohou těšit na knihy, ilustrace a mnoho krásných příběhů. V rámci zahájení výstavy byla kromě ilustrací a autorských knih z posledních deseti let autorčiny tvorby představena i výpravná publikace Shakespeare – 12 převyprávěných her v historických souvislostech.

Renáta Fučíková se věnuje kromě autorské tvorby didaktické ilustraci, ilustraci dětských knížek, ale i historických a humanitních titulů. Často se zaměřuje na historické osobnosti, nejen z českých dějin. Její bibliografie čítá přes pět desítek titulů, spolupracuje s českými, ale také se zahraničními nakladatelstvími a je držitelkou několika ocenění za své ilustrace.

Na závěr výstavy, který připadá na sobotu 4. února, jsme připravili křest další autorské knihy Renáty Fučíkové - Obrazy z Nového zákona v Galerii Ladislava Sutnara od 13 hodin, která navazuje na již vydané Obrazy ze Starého zákona. Bohatě ilustrovaná publikace vypráví o životě a učení Ježíše Krista a osudech apoštolů Petra a Pavla. Evropská kultura, jíž jsme součástí, je neoddělitelně spjata s myšlenkami křesťanství. V průběhu staletí si je však přivlastnili mnozí – panovníci, dobyvatelé, reformátoři i politici – a pokřivili je. Kniha s Ilustracemi Renáty Fučíkové vznikla právě proto, aby dnešní děti mohly lépe pochopit původní poselství Nového zákona.

Součástí programu bude autorské čtení, beseda s autorkou a výtvarná dílna pro děti s rodiči. Nejnovější autorské knihy Renáty Fučíkové je možné zakoupit v Galerii Ladislava Sutnara v průběhu celé výstavy.

Více informací o tvorbě Renáty Fučíkové najdete na jejích stránkách.


Galerie


Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara

Kateřina Martínková

23. 01. 2017