Akademici chystají speciální hokejové utkání

Akademici Plzeň přivítají v úterý 7. února od 10 hodin na domácím ledě nováčka z UNIPO Warriors Prešov na utkání určeném studentům středních a základních škol. Zároveň se jako jediný univerzitní tým v republice připojí k charitativní akci "Legenda pomáhá".

Úterní zápas nazvaný Z lavic až na zimák vstupuje do druhého ročníku. Ten loňský proběhl za velkého zájmu diváků a zúčastnilo se jej přes 800 studentů. Letošní návštěvníky čeká kromě napínavého utkání bohatý doprovodný program. Moderování se ujme Jiří Pelnář a pro dětské hokejové fanoušky jsou připravena edukační videa na kostce, soutěž o nejhezčí transparent a mnoho další zábavy. Hymny před utkáním si vezme na starost dětský sbor Andílci.

Novinkou letošního ročníku je účast Akademiků Plzeň na jedinečném projektu „Legenda pomáhá“, jehož cílem je skrze Nadační fond Ivana Hlinky pomáhat současným i bývalým sportovcům v těžkých životních situacích. V rámci této akce, původně zamýšlené pouze pro tři nejvyšší hokejové soutěže, nastoupí Akademici ve speciální edici dresů s motivem litvínovské legendy Ivana Hlinky. Všechny dresy poté poputují do aukce, jejíž výtěžek půjde do Nadačního fondu Ivana Hlinky.
Úterní zápas začíná v 10 hodin v Home Monitoring Aréna Plzeň, vstupné je zdarma.



Celouniverzitní

Kateřina MODRÁ

30. 01. 2017