Západočeskou univerzitu navštívil předseda Národního akreditačního úřadu

Ve čtvrtek 9. února zavítal na univerzitu do Plzně předseda NAÚ Stanislav Labík. V posluchárně budovy výzkumného centra NTIS přiblížil problematiku nového způsobu udělování akreditací podle novely vysokoškolského zákona.
Přednáška s následnou diskusí vzbudila velký zájem mezi zástupci vedení univerzity a fakult, ale i dalšími zaměstnanci. V úvodu představil prorektor ZČU pro studijní a pedagogickou činnost Ladislav Čepička, jakým způsobem bude v budoucnu probíhat na Západočeské univerzitě proces akreditace studijních programů. ZČU zvažuje podle něj institucionální akreditaci v deseti oblastech vzdělávání, první akreditační žádost chce podat v roce 2018. Zásadní změnou je, že novela vysokoškolského zákona ruší studijní obory a ponechává pouze studijní programy. První žádosti o akreditace nových studijních programů, podané už podle nového způsobu, chce univerzita odeslat již v letošním roce.

Předseda Národního akreditačního úřadu Stanislav Labík přiblížil, co jeho úřad v oblasti udělování akreditací připravuje, a poté odpovídal na dotazy z publika. Jeho odpovědi doplňoval také druhý zástupce NAÚ, místopředseda Ivan Barančík.


Galerie


Celouniverzitní

Kamila Kolářová

09. 02. 2017