Drony čekají na šikovné studenty

Již jen pár posledních dní mají studenti možnost přihlásit se do soutěže DronApp a vytvořit mobilní aplikaci schopnou ovládat dron. Na vítěze pak čekají hodnotné ceny, včetně herního počítače.
Správa informačních technologií města Plzně (SITMP) vyhlásila soutěž DronApp. Soutěžní klání je určeno pro studenty do 28 let, kteří se zajímají o programování aplikací pro Android. Úkol je jednoduchý - za pomoci SDK, které jim organizátor poskytne, vytvořit mobilní aplikaci schopnou ovládat dron. Kromě startovního balíčku mají soutěžící také možnost pravidelných schůzek, na kterých můžou nejen konzultovat svůj výtvor s programátorem, ale i vyzkoušet aplikaci na některém z dronů SITMP. Uzávěrka přihlášek do soutěže je již 28. února. Pravidla soutěže, přihlášky a více informací je možné si přečíst na stránkách soutěže.
Západočeská univerzita v Plzni, především její technické fakulty, se Správou informačních technologií města Plzně úzce spolupracuje. Kromě pravidelné účasti technických fakult na festivalu dronů Dronfest, společně otevírají od příštího akademického roku první certifikátový program v ČR, Technologie bezpilotního létání, zaměřený právě na drony. O tomto programu se více dozvíte zde.

Galerie


Celouniverzitní

21. 02. 2017