Výstava fotografií v Kulturce odhalí tajemství plzeňské lokality Plac

V úterý 28. února od 17 hodin proběhne v Kulturce ZČU vernisáž fotografií antropoložky Petry Lupták Burzové, která představí sociálně vyloučenou lokalitu v centru města Plzně označovanou jako Plac. Na vernisáž pak naváže beseda s terénními pracovníky Společnosti Tady a teď.
Lokalita Plac žila po dlouhou dobu svým vlastním nelehkým životem. V současné době však mění svou tvář kvůli procesu zahájené revitalizace. Díky fotografické výstavě do ní mohou nyní návštěvníci nahlédnout v Kulturce ZČU.
Po vernisáži výstavy proběhne beseda s názvem Nechce se jim pracovat a všechno mají zadarmo...Jak je to doopravdy?, kterou povedou zkušení terénní pracovníci Společnosti Tady a teď, o.p.s.. Hovořit budou především o mýtech, které se vážou k životům lidí, kteří se ocitají na okraji společnosti.
Výstava je v prostoru Kulturka ke zhlédnutí až do 23. března, v rámci doprovodného programu proběhne 15. března také hraní oceňované počítačové hry Ghet Out , ve které si můžou účastníci vyzkoušet, jaké to je ocitnout se v roli člověka ze sociálně vyloučeného prostředí a potýká se s problémy, které jsou běžnému člověku poměrně vzdáleny.


Galerie


Celouniverzitní

Kateřina MODRÁ

27. 02. 2017