Studentka designu kovu a šperku získala ocenění Talente Preis 2017

Adélu Wiesenbergovou ocenila v březnu mezinárodní porota na tradičním veletrhu Talente v Mnichově. Její dílo nazvané Dech uspělo mezi stovkami přihlášených prací a získalo jedno z devíti ocenění Talente Preis 2017.

Projekt Talente podporuje mladé designéry a umělce – poté, co uspějí a jsou nominováni na výstavu, získávají zároveň do budoucna možnost přihlásit se do soutěže Schmuck, která také probíhá každoročně v Mnichově a které se účastní profesionální umělci z celého světa. Za mimořádný úspěch se na této prestižní akci považuje již zveřejnění mezi vystavujícími a uvedení práce v katalogu. Takový úspěch v loňském roce zaznamenaly hned tři studentky ze zmíněného ateliéru.

Adéla Wiesenbergová letos získala mezi stovkami děl z celého světa ocenění za vysokou technickou a uměleckou kvalitu svého náhrdelníku nazvaného Dech. Zvítězila v kategorii dřevo - mezinárodní porota ocenila vysokou technickou a uměleckou kvalitu jejího díla, které vytvořila v letním semestru 2016 jako klauzurní práci. Její práce posouvá hranice mezi šperkem, módou a dokumentem zároveň. Experimentem s různými materiály dosáhala Adéla lehkosti a křehkosti s odkazem na tradiční japonský oděv a nechvalně proslulou japonskou mafii Yakuzu.

Série náhrdelníků je vytvořena tak, aby vyjadřovala jakousi cestu bojovníka Yakuzy. Náhrdelníky jsou tvořeny z exotických dřevěných dýh, které jsou překládané přes sebe tak, aby evokovaly karetní hru kabufuda.



Galerie


Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara

13. 03. 2017