Ekonomická fakulta hostila studenty z Marquette University

Jedenáct studentů z Marquette University v USA přijelo na týdenní výměnný semestrální kurz na ekonomickou fakultu.

Američtí studenti s deseti vybranými českými studenty již několik týdnů spolupracují na případových studiích se zastřešujícím tématem „Branding Phenomenon Globalized World“.

Od 11. do 19. března, kdy američtí studenti dorazili do Plzně, byl tak prostor se osobně potkat a pokračovat v práci na svých projektech, ale také poznat podmínky pro české podnikání. Během exkurzí navštívil česko-americký tým několik firem, např. hlavní centrálu ČSOB nebo Manpower v Praze, dále kavárnu Kačaba v centru Plzně, sport penzion Pohoda v Letkově, Bohemia Sekt ve Starém Plzenci nebo sklárnu Moser v Karlových Varech. Během exkurzí měli možnost vést diskuse v angličtině s manažery nebo realizátory byznys projektů, kteří s nimi sdíleli své zkušenosti.

Kromě odborného programu došlo i na návštěvu fotbalového utkání plzeňské Viktorie, divadelního představení v Novém divadle, výstavu o expedicích tzv. Žlutých trabantů v plzeňském DEPO2015 nebo komentovanou prohlídku centra Prahy nebo Mariánských Lázní. O své zážitky se studenti podíleli na fakultním Facebooku nebo kanálu YouTube.

Kurz pokračuje za měsíc, kdy čeští studenti odlétají do Milwaukee v USA, kde je čeká podobně připravený týden plný exkurzí v tamních firmách, a také společná prezentace projektů na půdě Marquette University.

Video


Galerie


Fakulta ekonomická

Jiří Preis

22. 03. 2017