Animátoři ze Sutnarky zvou na výjimečné promítání a diskusi s autory

Ve čtvrtek 30. března od 15 hodin proběhne na fakultě designu a umění Ladislava Sutnara jedinečné promítání animovaných filmů, po kterém bude následovat diskuse s jejich autory. Své filmy osobně představí Jan Saska, Vojtěch Kiss a Marek Berger.
Program odpoledne:

Happy End (Jan Saska, 2016, kreslená animace, 6 min)
Černá komedie o smrti s dobrým koncem. Nominace na studentského Oskara.

Praha! (Matyáš Trnka, 2015, pixilace, 12 min)
Praha, jedinečné město Evropy, město známé pro svou atmosféru, historii a památky. Tento poklad ve středu České republiky ročně navštíví miliony turistů. Jaká je ale Praha ve skutečnosti? Je to místo pro život nebo turistická atrakce, stroj na peníze, kde se zapomnělo na původní obyvatele? Proč se lidé stěhují z centra, nejkrásnější z městských částí a když ho navštíví, cítí se oni sami jako cizinci? Jsou pro nás peníze vydělané z turistického ruchu důležitější než město, ve kterém žijeme? Nestala se z Prahy prostitutka a my jejími kuplíři?

Pérák (Marek Berger, 2016, kreslená animace, 13 min)
Krátkometrážní animovaný film na motivy městské legendy z dob Protektorátu. Kdo zabrání nacistům v probuzení temných sil, po staletí dřímajících na jednom starém pražském hřbitově? Jedině maskovaný mstitel, vybavený speciální odpruženou obuví!

V zahradě (Ondřej Dolejší, 2014, kreslená animace, 7:40)
Letí ptáci. Ptáci zahrada. Zahrada dovnitř. Dovnitř člověk. Člověk středem. Středem přichází. Přichází dům. Dům zavřený. Zavřený těžce. Těžce prší. Prší dům. Dům bouře. Bouře stín. Stín stín. Stín ven. Ven zahrada. Zahrada odtéká. Odtéká tiše. Tiše otevřený. Otevřený dům. Dům odchází. Odchází středem. Středem člověk. Člověk ven. Ven zahrada. Zahrada ptáci. Ptáci letí.

Anatomie Pavouka (Vojtěch Kiss, 2014, loutková animace, 27 min)
Hledání cesty za konečnou stanicí…

Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara

27. 03. 2017