Univerzitní upír vysál přes stovku studentů

Možnost darovat krev s Univerzitním upírem využilo poslední březnový týden 117 účastníků, přičemž pro 30 z nich to bylo vůbec poprvé.
Již po jedenadvacáté zorganizovali studenti Západočeské univerzity v Plzni a personál Transfuzního oddělení Fakultní nemocnice Plzeň akci na podporu dobrovolného dárcovství krve Univerzitní upír.

Mezi dárci byli zastoupeni studenti všech fakult, zaměstnanci, absolventi i lidé, kteří nejsou se ZČU nijak spřízněni. Nejvíce účastníků přišlo z fakult pedagogické, strojní a aplikovaných věd. Transfuzní oddělení má tak nyní k dispozici pro potřebné o 50 litrů krve navíc.

Na akci se podíleli studenti z pedagogické fakulty spolu se studenty z fakulty zdravotnických studií a personál Transfuzního oddělení FN Plzeň. Univerzitního upíra finančně podpořil GRAS – Grantová podpora aktivit studentů ZČU.

„Letos předala pedagogická fakulta organizační žezlo fakultě zdravotnických studií a ukázalo se, že bylo odevzdáno do dobrých rukou. Studentky, které se nově organizace Upíra chopily, jsou samy dobrovolnými dárkyněmi krve a navíc je jim toto téma oborově bližší než studentům učitelství,“ uvedl Petr Setvín z organizačního týmu.

Galerie


Celouniverzitní

31. 03. 2017