Na pedagogické fakultě proběhl Peříčkový týden

Studenti oboru učitelství pro mateřské školy se v minulém týdnu zapojili do sbírky Pomozte dětem, kterou charakterizuje žluté kuře se záchranným kruhem. 

Symbolem tradiční sbírky pořádané Nadací rozvoje občanské společnosti (NROS) ve spolupráci s Českou televizí se od loňského roku stalo také žluté peříčko. V porovnání s dalšími charitativními projekty poskytuje sbírka Pomozte dětem nejširší podporu ohroženým a znevýhodněným dětem v České republice. Za dobu své existence se akce dostala do širokého povědomí veřejnosti a získala vysoký společenský kredit. Každoročně NROS vyhlašuje veřejné výběrové řízení na nadační příspěvky ze sbírky a získané prostředky jsou následně distribuovány do všech regionů ČR. Je tedy předem známo, kde budou vaše peníze pomáhat. Ve výběrových komisích jsou zastoupeni mimo jiné i osobnosti z akademického prostředí - naši fakultu zastupuje Josef Slowík  z katedry pedagogiky. Ambasadorkou Peříčkového týdne se na FPE ZČU v Plzni pro letošní rok stala  Pavla Soukupová ze stejné katedry.

Přímý přenos benefičního večera Pomozte dětem 2017 můžete sledovat 15.4. od 21:40 na ČT1. Všem dárcům a dobrovolníkům děkujeme za spoluúčast a pomoc na dobré věci.

Galerie


Fakulta pedagogická

Pavla Soukupová a Josef Slowík

04. 04. 2017