V sobotu se volí nový král Majáles

Letošní Majáles se kvapem blíží. Již tuto sobotu, 22. dubna propukne v Plzni tradiční jarní studentská oslava, na které nebude chybět volba a korunovace nového krále či královny, majálesový průvod a velký hudební festival pod širým nebem.
Majálesový průvod vyjde v sobotu 22. 4. v 11 hodin z náměstí Republiky, projde centrem města a všichni účastníci budou mít možnost přepravit se k Lochotínskému amfiteátru speciální Majálesovou tramvají. Tramvaj bude odjíždět ze Solní ulice v 11:30 a pojede do zastávky Zoologická zahrada, odkud se průvod přesune Lochotínským parkem do amfiteátru. V průvodu půjdou jak kandidáti na krále se svými družinami, tak i umělci a studentské skupiny.

Během sobotního programu Open Air Festivalu Majáles 2017 se představí všichni kandidáti na krále Majáles i se svými družinami. Na hlavní Majáles stage se kandidáti představí v 15:30, v 17:30 se ukážou na ZOO stage. Každý návštěvník obdrží při vstupu do areálu volební žeton. Vyhlášení výsledku volby a korunovace nového krále Majáles se odehraje v 19 hodin na hlavním pódiu Lochotínského amfiteátru.

Na sobotním Open Air Festivalu Majáles 2017 budou stejně jako v minulých letech připraveny soutěže a hry nejen pro děti, ale i dospělé, letos na téma pravěk. A chybět nebudou ani tradiční a velice populární Majálesové svatby na 24 hodin.

Na všechny čeká přes 20 interpretů z české i slovenské scény na 3 pódiích, mimo jiné skupiny Kryštof, Vypsaná fixa, Jelen, Horkýže Slíže,Wohnout, Mydy Rabycad, Majk Spirit a mnoho dalších.

Kandidáty na krále a přesný program najdete na stránkách letošního Majálesu.


Studentské organizace

19. 04. 2017