Studenti z univerzity si ověří manažerské dovednosti na fotbalovém mistrovství Evropy žen

Ve dnech 2. až 14. května proběhne v Plzni, Přešticích, Domažlicích a Příbrami fotbalové Mistrovství Evropy žen v kategorii U17. Vybraní studenti, převážně z pedagogické fakulty, si při této příležitosti vyzkouší pracovat na pozicích asistentů funkcionářů UEFA, PR manažerů či jako organizátoři při zajišťování doprovodného programu.

K českému týmu byla na mistrovství vylosována nejlepší evropská reprezentační družstva v této kategorii a to týmy Španělska, Německa a Francie, a tak velkým úspěchem české reprezentace bude postup z této „skupiny smrti“.

Prostřednictvím KTV FPE byli Fotbalovou asociací ČR osloveno třicet studentů z univerzity, kteří si budou moci v praxi ověřit svoje manažerské a jazykové dovednosti, schopnost příjemného vystupování a komunikace i v cizím jazyce.  Budou pracovat na pozicích asistentů funkcionářů UEFA, PR manažerů a jako organizátoři při zajišťování doprovodných „Fotbalových festivalů zábavy a sportu“ konaných vždy v den utkání.

Věřím, že studenti budou dobře reprezentovat ZČU při organizaci této významné mezinárodní akce, která jim umožní získat nové cenné organizační a manažerské zkušenosti.

Fakulta pedagogická

Jaromír Votík

02. 05. 2017