Studenti v noci probudí své fakulty k životu

Na třech pedagogických fakultách, v Praze, Olomouci a Plzni, se 9. května uskuteční večerní diskuze s uznávanými odborníky a předávání zkušeností z učitelské praxe.
Studentská iniciativa Otevřeno pořádá 9. května Noc vzdělávání. Během ní studenti tří pedagogických fakult - Univerzity Karlovy, Univerzity Palackého v Olomouci a Západočeské univerzity v Plzni - nabídnou pestrý program složený z workshopů, přednášek, diskuzí a promítání. Lákají především na uznávané odborníky, kteří se setkají v debatách, a také sdílení zkušeností mezi učiteli a studenty. V doprovodném programu nebude chybět promítání inspirativního filmu ze školního prostředí. Zúčastnit se může kdokoli, kdo má o vzdělávání zájem – vstup je zdarma. Akce začíná od 18 hodin.


„V naší společnosti je vzdělávání stále větší téma. Na to jsme se rozhodli reagovat a vytvořit autentický prostor pro potkávání nejen lidí z odborné veřejnosti, ale i idejí. Cítíme, že se pedagogické fakulty a téma vzdělávání stále více otevírá, a my bychom rádi přispěli svou trochou k této nesmírně důležité diskuzi“ uvedl Petr Setvín, hlavní organizátor akce v Plzni.


Fakulta pedagogická

Kamila Kolářová

05. 05. 2017