Studenti oboru zdravotnický záchranář zvítězili v soutěži Rozkoš RESCUE 2017

Ve dnech 5. – 7. 5. se konal další ročník metodické soutěže Rozkoš RESCUE pro profesionální, studentské a laické zdravotnické týmy testující odborné znalosti a fyzickou a psychickou odolnost všech zasahujících.

V kategorii Rozkoš RESCUE 2017 soutěžilo 7 týmů a kategorie Rozkoš RESCUE 2017 Profi čítala 30 týmů z celé České republiky. Za Fakultu zdravotnických studií Západočeské univerzity v Plzni se soutěže zúčastnily tři týmy.

Účast na soutěži, i přes velkou psychickou i fyzickou zátěž, byla pro studenty oboru zdravotnický záchranář velikým přínosem, kdy si mohli ověřit doposud nabyté znalosti a dovednosti, ponaučit se z vlastních chyb a naučit se mnoho nového.

Tým 2. ročníku oboru zdravotnický záchranář nazvaný Terezčiny koloušci, ve složení: Terezie Paukertová, Luboš Bouček, Matěj Šoffr a Petr Camrda, vybojoval na Rozkoš RESCUE 2017 v kategorii Profi 1. místo. Je obrovským úspěchem, že ze soutěže, které se účastní i profesionální posádky zdravotnických záchranných služeb, se podařilo dovézt na naši fakultu putovní pohár.

Studentům gratulujeme a děkujeme za perfektní reprezentaci naší fakulty.




Galerie


Fakulta zdravotnických studií

10. 05. 2017