Sutnarka se úspěšně prezentovala na Anifilmu

Ateliér animované a interaktivní tvorby fakulty designu a umění Ladislava Sutnara nebylo možné na letošním Anifilmu přehlédnout.
Třeboňský mezinárodní festival animovaných filmů nabízel letos pestrý program, ve kterém se naši studenti rozhodně neztratili.

Společně se studenty z pražské FAMU se účastnili třídenního workshopu se světoznámou scenáristkou Barbarou Slade. V soutěži studentských filmů bojovala diplomka Alžběty Burešové s názvem Modulátorie. Každou projekci festivalu zahájila jedna z jedenácti znělek, které v minulém semestru vznikly v ateliéru animované tvorby, kromě toho se ateliér prezentoval na festivalovém fóru Business Bistro.

Další úspěchy sklidili studenti Jiří Krupička a Matouš Valchář v rámci výstavy Loutka žije, kde vedle profesionálních projektů zcela obstáli se svými loutkami a kulisami ze seriálu Povídky o chlápkovi a jeho ženě. Studentka Barbora Podhorská oficiálně představila svou hru, která je zároveň její bakalářskou prací, Under Leaves. A nakonec film Panta Rhei Martina Pertlíčka byl promítnut v pásmu hned vedle filmů Jana Švankmajera a spol.
Více o festivalu Anifilm 2017 si můžete přečíst zde.  Ateliér animované a interaktivní tvorby se představuje zde.


Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara

12. 05. 2017