Divadlo hledá kompars na Noc s operou

V rámci letošní Noci s operou zazní slavná Orffova kantáta Carmina burana. Organizátoři této velkolepé show pod širým nebem i letos hledají příznivce a divadelní nadšence, kteří by se stali součástí vystoupení. Zájemci o účinkování v Noci s operou mohou dorazit ve čtvrtek 25. května od 16 hodin do foyer Nové scény.

Divadlo J.K.Tyla hledá muže i ženy každého věku a děti, které láká stanout na jevišti po boku operních hvězd a účinkovat před několikatisícovým obecenstvem. Během června by se komparzisté měli dostavit na zkoušku kostýmu do krejčoven DJKT a dále absolvovat celodenní zkoušku a večerní generálku 22. června. Odměnou pro účinkující budou dvě vstupenky na Noc s operou takzvaně „na deku“, tedy do zatravněných ploch hlediště.
V případě zájmu o účast v komparsu kontaktujte prosím předem pana Jiřího Chrousta, mobil: 731 533 301, email: jirichroust@gmail.com.
Letošní Noc s operou se koná 23. června. Velkolepý večer zahájí ve 20:30 výběr árií z oper Giuseppa Verdiho v podání plzeňské hvězdy sopranistky Ivany Veberové a španělského tenoristy Davida Bañose. Vrcholem programu bude scénické provedení jednoho z nejslavnějších hudebních děl 20. století, kantáty Carmina burana. Sólových partů se ujmou Luisa Albrechtová, Tomáš Kořínek a italský barytonista Francesco Baiocchi. Geniální hudbu Carla Orffa podpoří působivé jevištní ztvárnění a atraktivní obsazení: kromě pěvců evropského formátu vystoupí v mluveném partu oblíbený herec Martin Stránský.





Celouniverzitní

23. 05. 2017