Zakladatel nekomerční televizní stanice v Americe navštíví univerzitu a hledá další spolupracovníky

John Honner, producent a zakladatel nekomerční stanice Czech-American TV, která zviditelňuje Českou republiku v zámoří, navštíví 7. června Západočeskou univerzitu. Kromě přednášky, která se odehraje v budově FAV od 14 hodin přivítá další zájemce z řad studentů, kteří by měli zájem se na vysílání televize podílet.

Czech-American TV je nezisková televizní společnost, která se zaměřuje na vysílání vzdělávacích pořadů o českých regionech a kultuře v Americe. Cílem těchto pořadů je zprostředkovat zajímavou formou informace o jednotlivých regionech v Česku americké veřejnosti a rozšířit povědomí o české kultuře, tradicích a zajímavých turistických destinacích. Tato vysílání pravidelně sledují více než dva a půl miliony domácností v šedesáti amerických městech a své příznivce si získala také na internetu.

Organizace spolupracuje s řadou institucí a vzdělávacích zařízení v Česku, konkrétně s Fakultou elektrotechnickou při ČVUT, Masarykovou univerzitou v Brně či Gymnáziem a Jazykovou školou ve Zlíně. Do tohoto unikátního projektu jsou zapojeni také studenti FDULS, FAV, FEK a FPE ZČU.

Cílem setkání, které se odehraje 7. června od 14 hodin v budově fakulty aplikovaných věd v učebně US207, bude podrobně seznámit studenty a zájemce o spolupráci s činností této organizace. Mimo jiné zde budou promítány i ukázky reportáží. Srdečně jsou zváni studenti, kteří mají zkušenosti s programováním, grafikou, designem, webmasteringem či filmováním, baví je angličtina a marketing, rádi by upevnili své stávající zkušenosti, obohatili se o nové a podíleli se na tvorbě zajímavého projektu.





Celouniverzitní

30. 05. 2017