Sutnarka bodovala v soutěži Young Package

Do mezinárodní soutěže obalového designu Young Package, kterou 22 let vyhlašuje společnost Model Obaly, se letos přihlásilo 744 designérů z rekordního počtu 57 zemí světa. Nejvyšší ocenění ve vysokoškolské kategorii získala Kateřina Puncmannová z FDULS.

Soutěž Young Package je rozdělena do dvou kategorií. Do první kategorie mohou svá díla přihlašovat studenti vysokých škol a mladí designéři do 30 let, do druhé kategorie studenti středních a vyšších odborných škol. Do finále se probojovalo 40 nejpovedenějších obalů, mezi nimiž byly i čtyři návrhy od studentek Fakulty designu a umění Ladislava Sutnara ZČU v Plzni.

Nejvyšší ocenění ve vysokoškolské kategorii - Model Obaly Prize získala právě jedna z nich, studentka druhého ročníku oboru ilustrace a grafika, specializace vizuální komunikace FDULS Kateřina Puncmannová. Autorka vymyslela obal na malířskou štětku, který se jednoduchým složením transformuje na čepici chránící před umazáním. Kateřina Puncmannová navrhla nejen obal, ale především do detailu dotažený koncept, který by se mohl podle hodnocení poroty okamžitě dostat do výroby. Obal je charakteristický výraznou, hravou grafikou a minimem odpadního materiálu. Podle porotců, kteří se na výsledku jednoznačně shodli, má tento výstižný a praktický návrh velký marketingový potenciál.

V rámci soutěže se bude konat výstava Young Package 2017, kterou navrhne designérské duo Hermann & Coufal. Designéři Matěj Coufal a Eduard Herrmann jsou nositeli několika ocenění a mají za sebou spolupráci s českými firmami jako je Bomma, Ton nebo MMcité. Vítězné obaly se od 22. června do 28. července usadí v Galerii CZECHDESIGN v Praze.

Fotografie: Jan Hromádko, Tomáš Polák. 



Galerie


Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara

Kateřina MODRÁ

30. 05. 2017