Divadlo zve na zcela nový festival mladých muzikálových nadějí

Divadlo J.K.Tyla připravilo od pondělí 12. června týdenní festival nazvaný Na scénu! Absolventi několika českých uměleckých škol se představí na Malé scéně se svými inscenacemi.
Festival zahájí 12. června v 18 hodin muzikál mladých brněnských autorů Figarka. Hudební spektákl Divadla na Orlí brněnské JAMU čerpá inspiraci z Beaumarchaisovy Figarovy svatby, slavné komedie plné nástrah, intrik a nedorozumění. Ve středu 14. června mohou muzikáloví nadšenci zhlédnout bláznivou revue Jeptišky v podání studentů Mezinárodní konzervatoře Praha. Jeptišky, které se staly druhým nejhranějším off-broadwayským muzikálem v historii, nabízí nejen skvělá hudební a taneční čísla, ale především velkou porci zábavy. Absolventi Konzervatoře a VOŠ Jaroslava Ježka v Praze přivezou 15. června do Plzně koncertní show Já půjdu dál, tedy průřez největšími hity posledního století za doprovodu živého orchestru. Dramaturgie koncertu je sestavena z písní spadajících do různých žánrů i hudebních období s akcentem na populární hudbu posledních let. Poslední festivalový večer bude patřit muzikálu Krvavá Henrietta v nastudování Pražské konzervatoře. Příběh lásky a vraždy odehrávající se v Paříži roku 1914 bude na Malé scéně k vidění 16. června.

Doplňkovou součástí programu festivalu je inscenace původního českého muzikálu Marilyn (Překrásné děcko), nastudovaná muzikálovým souborem DJKT. Před tímto představením se také uskuteční slavnostní předávání výročních Cen magazínu Musical-opereta.cz.

Všechna hostující představení začínají v 18 hodin, pouze Krvavá Henrietta v 17 hodin. Vstupenky v ceně pouhých 90 Kč lze zakoupit ve všech pokladnách DJKT a v síti Plzeňská vstupenka.

Celouniverzitní

12. 06. 2017