Česko-německý workshop propojil designéry, fyzioterapeuty a ergoterapeuty

Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara hostila od 8. do 10. června studentský workshop v rámci česko-bavorského projektu Interprofesní vzdělávání studentských týmů.
Projekt se zaměřuje na odbourávání jazykových a systémových bariér ve vzdělávání a jeho přizpůsobování změněným podmínkám na společném trhu práce. ‎V rámci tříleté realizace se vyvíjejí inovativní pomůcky pro zlepšování života seniorů. Designéři, fyzioterapeuti a ergoterapeuti ze ZČU v Plzni,‎ ve spolupráci s mechatroniky a konstruktéry z Technische Hochschule Deggendorf spolupracují například na vývoji inteligentní lékovky nebo na "chytrých" lahvích pro sledování příjmu tekutin. Kromě týmové práce byla součástí pořádaného workshopu také exkurze v TGS - nástroje - stroje - technologické služby, s.r.o.‎, prohlídka Plzeňského Prazdroje a dalších zajímavých míst v Plzni. Workshop přinesl několik inovativních přístupů k technickému řešení zadaných úkolů a dokázal propojit práci studentů z obou vysokých škol.
Projekt je spolufinancován z Evropského fondu pro regionální rozvoj z Cíle EÚS Česká republika - Svobodný stát Bavorsko 2014 - 2020.

Galerie


Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara

Kateřina Martínková

19. 06. 2017