Letní školy zahájí koncert pod širým nebem

Nejen pro účastníky Mezinárodní letní jazykové školy a ArtCampu je připraven zahajovací koncert, který se uskuteční v úterý 11. července od 19 hodin pod širým nebem v prostoru před Univerzitní knihovnou ZČU.

Na koncertě vystoupí od 19 hodin studentská folkrocková skupina RightNow a od 20:30 originální Together se svými rockovými baladami ozvláštněnými houslovým kvartetem.V případě velké nepřízně počasí se koncert uskuteční v prostorách Univerzitní knihovny ZČU.

RightNow je začínající studentská kapela, která zahájí seznamovací koncert letních škol. Čtyři kamarádi ze ZČU a ČVUT rádi hráli a zpívali s kytarou u ohně, spolu vystupovali na různých akcích s přejatými písněmi a už třetím rokem tvoří vlastní skladby. Jejich muzika nemá vyloženě vyhraněný žánr, snad by se dala zařadit nejvíce k folku a rocku. Nedávno vystupovali na Kapeláži a na Slavnostech břeclavského piva.

Together je devítičlenná hudební skupina z Prahy a Plzně, ve které klasickou rockovou kapelu doplňuje houslový kvartet. Získává tak osobitý sound a vlastní tvorbou chce zaujmout nejen tuzemské posluchače, ale i posluchače ze zahraničí. První koncert kapela odehrála v září roku 2015, během krátké doby své existence stihli Together řadu koncertů převážně na plzeňské a pražské klubové scéně, dostali se ale už i na přední české festivaly. V rámci soutěže REC.stage čistých festivalů totiž získali v konkurenci 250 kapel 1. místo, a zahráli si tak na OAMF Přeštěnice a na Sázavafestu 2016. Vystoupili i v rámci festivalu Rock iN Roll v Nové Roli a podpořili sportovce v Olympijském parku Plzeň 2016. V současné době Together pracuje na natáčení debutového alba.




Galerie


Ústav jazykové přípravy

02. 07. 2017