Sportovci přivezli z Českých akademických her 39 medailí

Západočeskou univerzitu v Plzni letos na 16. Českých akademických hrách v Praze reprezentovalo 145 sportovců. Ti vybojovali celkem 39 cenných kovů a v celkovém pořadí zajistili naší univerzitě velmi lichotivé 4. místo v silné konkurenci 40 českých vysokých škol.
Titulem akademického mistra se tak mohou pyšnit fotbalisté ZČU, stříbro získaly házenkářky a bronzové medaile přivezli futsalisté a házenkáři. Úspěšné byly ale i další týmy, které si musely vybojovat postup v kvalifikačních turnajích.
V individuálních disciplínách dosáhli na titul akademického mistra ČR atleti – T. Hrochová (1500 m a 3000 m) a T. Klailová (oštěp), plavci – P. Laudová (100 m volný způsob. a 200 m polohový závod), R. Bischof (50 m a 100 m prsa) a M. Šimáček (100 m volný způsob), J. Cimická (lukostřelba) a J. Krych (karate). Další medaile přidali atleti, plavci, badmintonisté, karatisté a lukostřelci v individuálních i týmových soutěžích. Stříbro ve sportovním lezení na obtížnost vybojoval T. Binter.
Letošní České akademické hry uspořádaly společnými silami dvě pražské vysoké školy – ČVUT a ČZU. Ve dnech 18. až 23. června zápolili sportovci z celé ČR o osobní úspěch i o body pro svoje univerzity ve 27 sportovních disciplínách. Reprezentanti ZČU soutěžili v atletice, badmintonu, florbalu, frisbee, futsalu, házené, karate, lukostřelbě, orientačním běhu, plavání, softballu, sportovním lezení a volejbalu.

Galerie


Celouniverzitní

Pavel ČERVENKA

27. 06. 2017