Děti se učí anglicky na zámku

Novinkou letošní Mezinárodní letní jazykové školy je týdenní kurz pro děti, který se odehrává na zámku v Nečtinech. Děti od 6 do 12 let se během týdenního pobytu nejen zdokonalí v angličtině, ale poznají i nové kamarády, a užijí si atraktivní program uprostřed krásné přírody v inspirativním zámeckém prostředí.
Že učit se právě prázdninách nemusí být úplná otrava, se shodli všichni malí účastníci letní jazykové školy. "Dopoledne se učíme a odpoledne hrajeme skvělé hry," nadšeně vypráví jedna z nejmladších účastnic, sedmiletá Nelinka. Její spolužačka, devítiletá Nikolka, si pochvaluje nejen hodné paní učitelky, ale těší ji i celotýdenní hra, hledání pokladu ukrytého na zámku.
Na léto s angličtinou na zámku se přihlásilo 17 dětí ve věkovém rozmezí 6 až 12 let. Po celý den se jim věnují zkušené lektorky, které se snaží vytvořit prostředí, kde se angličtina zcela běžně používá. "Každé dopoledne probíhá výuka angličtiny ve dvou oddělených skupinách. Odpoledne pak máme pro děti připravený program, který je ale také v angličtině, aby si ji děti zvykly používat při běžné konverzaci o všedních tématech," vysvětluje jedna z lektorek, Irena Schlumpegerová. Lektorky dokonce vytvořily vlastní pracovní sešit, určený přímo na míru nejen tomuto letnímu kurzu, ale také zámeckému prostředí. "Výuka probíhá opravdu nenuceně, děti jsou přirozeně zvídavé a na jejich přístupu je vidět, že je to tu baví," doplňuje druhá lektorka, Martina Košvancová.
Zámek Nečtiny, kde se letní kurz koná, nabízí široké vyžití nejen pro dětské skupiny. Hosté si zde mohou užít nejenom čistý vzduch a přírodní krásy, ale i mnoho sportovního vyžití, koupání v malém bazénku, hry na dětském hřišti i tělocvičně, projížďky na koloběžkách a výlety do okolí. Učebny jsou vybaveny interaktivními tabulemi a společenská místnost stolními hrami, fotbálkem a dalšími lákadly. Wifi a počítačový koutek je samozřejmostí. 


Galerie


Celouniverzitní

Kateřina MODRÁ

12. 07. 2017