Hiroko Matsushita vystavuje v Galerii Ladislava Sutnara

Japonská umělkyně, která vede jeden z kurzů Ilustrace v rámci letní školy ArtCamp, představuje v Plzni výběr ze své tvorby.

Hiroko Matsushita je japonská umělkyně a ilustrátorka, která pracuje převážně s papírem, jako perforovaným médiem, jeho světlem a stíny. Vedle papírových ilustrací pro mnoho komerčních projektů zkoumá dualitu a nejistotu hranic mezi vnitřním a vnějším prostorem, přítomností a nepřítomností.

Papír autorku inspiruje především pro své možnosti dualistického pojetí, ze kterého můžu čerpat; přední a zadní strana, plochost a objem, pozitivní a negativní prostor nebo světlo a stín.

Výstava představuje dvě umělecká rozdílná díla, která jsou ale založená na stejném konceptu - "tady a tam". První je kniha odrážející dualistické prvky tradičních příběhů, jako je dobro a zlo, mládí a stáří nebo štěstí a neštěstí. Skládaný papír vytváří dva různé pohledy zvenčí i zevnitř, což odkazuje na známé a neznámé příběhy. 

Druhým dílem je velký geometrický objekt vytvořený přímo na stěně galerie. Malé krabice jsou vyrobeny z papíru a jsou spolu vyrovnány tak, aby tvarovaly stěnu a proměňovali její perspektivní strukturu.


Galerie


Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara

13. 07. 2017