Přihlaste se na konferenci studentských prezentací v cizích jazycích

10. listopadu ji pořádá Ústav jazykové přípravy ZČU ve spolupráci se středními školami Plzeňského kraje.

Zájemci z řad studentů všech fakult ZČU a středních škol se utkají prostřednictvím svých odborných prezentací v oddělených kategoriích. Každý účastník následně dostane související otázky od několikačlenné poroty. Přihlášení studenti mezi sebou porovnají nejen prezentační, ale i komunikační dovednosti v angličtině, němčině, ruštině, románských jazycích a češtině pro cizince. Vysokoškolská sekce angličtiny se koná ve dvou kategoriích: humanitní a technické.

Soutěžní prezentace hodnotí porota, ve které zasedají kromě akademiků také zástupci sponzorských firem a subjektů. Prostřednictvím konference se každoročně daří propojit jazykovou výuku na univerzitě s podnikovou praxí. Vysokoškolští studenti předvedou přítomným zástupcům firem svoji jazykovou vybavenost. Firmy jim zase na konferenci nabízejí stáže, brigády, odborné vedení bakalářských a diplomových prací a věnují ceny do soutěže.

Soutěž je veřejná - všichni studenti mohou přijít podpořit své spolužáky, kteří se do soutěže přihlásili, případně se seznámit s organizací a atmosférou soutěže a zvážit svoji vlastní účast na konferenci v následujících ročnících. Přihlášky do letošního ročníku lze zasílat do 25. října a spolu s programem akce je najdete na stránkách konference.

Ústav jazykové přípravy

Eva Adamcová

21. 10. 2015