Workshop o biomechanických modelech ve výzkumném centru NTC

Seminář Univerzita Věda

Biomechanické modely lidského těla mají své využití v medicíně i průmyslu. Svá zjištění o nich sdíleli účastníci z Čech, Polska, Brazílie, Kostariky, Íránu a Nigérie na semináři pořádaném NTC.

V úterý 10. února hostil ústav Nové technologie – výzkumné centrum (NTC) Západočeské univerzity v Plzni mezinárodní workshop Biomechanické modely lidského těla pro využití v oblasti bezpečnosti dopravy, medicíny a sportu. Konal se navzdory nepříznivému počasí a mnoha změnám způsobených bouří Sabina.

Workshop uvedli prorektor pro výzkum a vývoj Luděk Hynčík a vedoucí odboru Biomechanické modely lidského těla Jan Vychytil. Účastníci si vyměňovali informace například o nástrojích pro hodnocení bezpečnosti provozu, rozebrali možné scénáře nárazů motocyklů nebo řešili bezpečnost rodiny v autonomních vozidlech. Zúčastnění debatovali nad prezentací zabývající se virtuálním posouzením patentu nového bezpečnostního systému. Zajímavé byly i prezentace týkající se vlivu síly a prevence poranění u bojových umění nebo chůze s holenní protézou.

„Děkuji všem za účast a sdílení užitečných informací, které naše snažení opět posunou dál. Rád bych vás tímto pozval na další workshop o budoucí bezpečnosti a designu v automobilovém průmyslu, který se bude konat u příležitosti oslav 20 let od založení NTC," řekl na závěr Luděk Hynčík.

Seminář se uskutečnil za podpory projektu Aplikace moderních technologií v medicíně a průmyslu reg. č.: CZ.02.1.01/0.0/0.0/17_048/0007280 financovaného z EFRR.

Galerie


Luděk Hynčík vítá účastníky

Jan Vychytil prezentuje Virthuman – nástroj pro hodnocení bezpečnosti provozu

Tomasz Bońkowski a možné scénáře nárazů motocyklů

Nové technologie - výzkumné centrum

Dita Sládková

12. 02. 2020