Automotive Day představil nový studijní obor i firmy z praxe

Zájemci o studium se seznámili s firmami zaměřenými na automotive průmysl a novým studijním oborem Servis a diagnostika silničních vozidel.

V průběhu Automotive Day, který se uskutečnil ve čtvrtek 11. února v prostorách strojní fakulty, se představila řada firem z automotive průmyslu, například Witte Automotive, Grammer, ZF Engineering či MOTOR JIKOV z Českých Budějovic, které se zabývají vývojem a výrobou komponentů a systémů do automobilů, jako jsou dveřní zámky, kliky, bezpečnostní prvky do kapot a sedadel, opěrky hlavy apod. Na návštěvníky čekala řada exponátů z praxe, ukázky z činnosti firem a také možnost promluvit si s potenciálními zaměstnavateli. Kromě toho si mohli prohlédnout zázemí fakulty, nahlédnout do laboratoří či výzkumného centra RTI, nechyběl elektromotocykl ani studentská formule.
V příštím akademickém roce se také na základě požadavků z praxe otevře nové studijní zaměření Servis a diagnostika silničních vozidel, které připraví odborníky právě pro tuto oblast. Uzávěrka přihlášek do bakalářského i navazujícího magisterského studijního programu na strojní fakultě je 15. dubna. Podrobné informace o přijímacím řízení uchazeči najdou na stránkách fakulty.

Galerie


Fakulta strojní

15. 02. 2016