Podpořte v knihovně veřejnou sbírku Český den proti rakovině

Studující Veřejnost Zaměstnanci

V květnu budete mít možnost v Univerzitní knihovně zakoupit žluté kvítky měsíčku lékařského a podpořit tak veřejnou sbírku Český den proti rakovině.

Při letošní sbírce dostanou dárci ke kytičce s fialovou stužkou i informační letáček o prevenci nádorových onemocnění reprodukčních orgánů, konkrétně děložního čípku a varlat. Cílem informační kampaně, která se ke sbírce váže, je upozornit na možnosti prevence. U rakoviny děložního čípku se jedná o účinné očkování proti HPV viru, který je původcem až 99 % onemocnění. Rakovinu varlat mohou muži odhalit při samovyšetřování ještě v raném stadiu a nastoupit tak včasnou léčbu.  

Liga proti rakovině ze sbírky financuje projekty, které cílí na prevenci nádorových onemocnění, zlepšení kvality života onkologických pacientů, na podporu onkologického výzkumu a přístrojového vybavení onkologických pracovišť.

Kytičky máte možnost zakoupit od středy 10. do pátku 12. května v libovolné pobočce Univerzitní knihovny, letos včetně té chebské.

Mimo to existuje možnost podpořit aktivity Ligy proti rakovině i na dálku. Lidé mohou přispět i prostřednictvím dárcovských SMS ve tvaru DMS KVET 30 nebo DMS KVET 60 nebo DMS KVET 90 nebo DMS KVET 190 na číslo 87 777. Cena jedné DMS je 30, 60, 90, 190 Kč.

Liga proti rakovině předem děkuje všem dárcům!

Galerie


Univerzitní knihovna

Jakub Pokorný

02. 05. 2023