Zkoušky TestDaF jsou milník na cestě na německou univerzitu

Studující Veřejnost Zaměstnanci

TestDaF patří k nejdůležitějším testům z německého jazyka pro mezinárodní uchazeče o studium či zaměstnání. Na nejbližší červnový termín se lze přihlásit do 5. 6.

Studenti i studentky, zaměstnanci i zaměstnankyně Západočeské univerzity a také kdokoliv z široké veřejnosti může díky Fakultě filozofické absolvovat TestDaF - zkoušku z německého jazyka, jejíž výsledky uznávají všechny vysoké školy v Německu. Certifikát umožní držitelům v Německu studovat nebo se věnovat vědě, aniž by museli univerzity či zaměstnavatele více přesvědčovat o svých jazykových znalostech.

Nejbližší termín zkoušek je 13. června 2023. Přihlášky lze podávat online do 5. června, zkouška se uskuteční v sídle Fakulty filozofické v Jungmannově ulici 1.

„Certifikát TestDaF má neomezenou platnost, dokládá pokročilou znalost němčiny (úroveň B2 / C1) a uznávají ho všechny univerzity v Německu,“ vysvětluje Zdeněk Vávra, vedoucí katedry germanistiky a slavistiky Fakulty filozofické. „Certifikátem oficiálně prokazujete, že jste jazykově připraveni zahájit studium. Vědci mohou TestDaF využít také k přípravě na výzkumné pobyty na německých univerzitách,“ dodává.

Další termín zkoušky TestDaF je naplánovaný na 30. listopadu. Více informací lze najít na webu katedry.

Fakulta filozofická

Pavel Korelus

03. 05. 2023