Pop-up kniha Ocean Alphabet od absolventky Sutnarky sklízela vavříny v mezinárodní soutěži

Absolventi Úspěchy Výstava

Diplomová práce absolventky ateliéru Komiks a ilustrace pro děti Serafimy Kosikavy zaujala porotu natolik, že ji ocenila 3. místem a finanční odměnou. U dětské poroty navíc zabodovala také její klauzurní práce „Where the rainbow ends?"

Soutěž A well-designed book – let's start with children pořádá bienálně Akademie výtvarných umění v Katovicích již od roku 2008. Jejího 8. ročníku se zúčastnily studentky a absolventky ateliéru Komiks a ilustrace pro děti a ateliéru Didaktická ilustrace.

Slavnostní vyhlášení vítězů se konalo 31. května v Rondo Sztuki Gallery v Katovicích, kde jsou vybrané publikace vystaveny do 9. července. Celkově se do soutěže přihlásilo 260 knih a vystaveno jich je 66. Výstava oslavuje dětskou ilustraci a poukazuje na rozmanitý přístup a široké spektrum technik i přístup tvůrců knih pro děti. Na výstavě je rovněž k vidění klauzurní práce s názvem Tiny od studentky navazujícího magisterského studia Karolíny Vilímovské. Čestné uznání poroty si ze soutěže odnesly také studentky ateliéru Didaktická ilustrace Barbora Burianová a Klára Pavlovcová.

Oceněné práce byly v minulosti představeny v rámci fakultní prezentace na veletrhu dětské knihy v Bologni a návštěvníci letošního Světa knihy Praha je mohli najít také na stánku katedry grafického designu a ilustrace.

Video


Galerie


"Ocean Alphabet“

„Where the rainbow ends?"

Ilustrace z knihy "Ocean Alphabet“

Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara

Lenka THOMAYER OPATRNÁ

12. 06. 2023