Další úspěšný ročník BoostUp Night. Porotu nejvíce zaujal projekt Čočkýna

BoostUp Soutěž

V Papírně Plzeň proběhl 14. listopadu již pátý ročník podnikatelské soutěže BoostUp Night, kterou pořádá studentský podnikatelský klub BoostUp.

BoostUp Night si dává každý rok za cíl přestavit podnikatelské nápady studentek a studentů širší veřejnosti formou soutěže. Současně akce propojuje podnikavé studující s lidmi, kteří jsou v businessu jako doma. Díky odborné porotě, která posuzuje studentské podnikatelské projekty, dostanou soutěžící kvalitní feedback, který může jejich podnikatelský záměr posunout dál.

Studentských projektů bylo letos šest. Každý soutěžící dostal pět minut, aby představil ten svůj, poté následovaly dotazy. Jako první prezentoval Jan Pohořelý, který zastupuje značku Čočkýna - smaženou, křupavou a jemně solenou čočku, která je plná proteinů a vlákniny. Další podnikatelský záměr s názvem PrintControl představil Jan Mráz, jenž se specializuje na optimalizaci 3D tisku, následoval projekt Escape.ing na tvorbu a provoz únikových her poháněných umělou inteligencí, s nímž vystoupil Filip Kouba. Jako čtvrtý hovořil Jan Kadlec o aplikaci na prodej fyzických produktů předplatitelům, předposlední projekt řešící propagaci koncertů aplikací Music Today představila Preslava Ivanova a jako poslední vystoupil Karel Matějovský s projektem na reimaginaci 3D tiskáren.

Po prezentacích následovala panelová diskuze se speciálními hosty, zakladatelem firmy Twisto Michalem Šmídou a CEO firmy Driveto Adamem Szabó.

Vítězem letošního ročníku se stal Jan Pohořelý s projektem Čočkýna. Cenu diváků získal Filip Kouba s projektem Escape.ing.

"Máme za sebou další úspěšný ročník BoostUp Night. Osobně bych rád poděkoval všem soutěžícím, kteří projevili velkou odvahu předstoupit před porotu a obhájit svůj projekt. Velké díky patří samozřejmě porotcům, neboť Rudolf Špoták, Kamil Pošvic, Hana Zemenová, Jakub Domitra a Lukáš Maixner to měli letos opět velmi těžké, jelikož všechny projekty byly dobře připravené. Nic z toho by ovšem nebylo možné bez podpory našich partnerů: BIC Plzeň, Busyman.cz, CzechInvest, SIT Port, SIT MP a Plzeňský kraj, kterým rovněž děkuji za dlouhodobou podporu," řekl organizátor akce Martin Jambura.

Pro více informací navštivte web akce BoostUp Night vol.5.



Galerie


Projektové centrum

Lucie Benešová

24. 11. 2023