Zástupkyně International Office ZČU prezentovala alianci EUPeace na Univerzitě v Salernu

EUPeace International Univerzita

V květnu 2024 se zástupkyně z IO ZČU zúčastnila ISW na Univerzitě v Salernu, akce byla zaměřena na aliance evropských univerzit. Během tohoto týdne měla možnost představit alianci EUPeace, její význam pro budoucnost vysokoškolského vzdělávání a zároveň se inspirovat zkušenostmi dalších univerzit.

Italského Staff Weeku se zúčastnilo celkem 35 zaměstnanců z různých evropských univerzit. Západočeskou univerzitu v Plzni reprezentovala Kordinátorka programu Erasmus+ Eliška Hošinská. Pondělní program začal diskusemi o integraci zahraničních studentů a pokračoval sdílením dobré praxe zúčastněných univerzit, což přineslo inspiraci a nové nápady pro všechny účastníky. Úterý bylo věnováno prezentacím jednotlivých univerzitních aliancí.

Eliška Hošinská (International Office ZČU) představila vizi a cíle aliance EUPeace, ve své prezentaci se zaměřila především na aktivity v rámci balíčku WP4 (Facilitating Mobility), jehož lídrem je právě ZČU. Po prezentacích následovala diskuse o možnostech integrace studijních programů mezi univerzitami v rámci aliance, což bylo velmi podnětné pro další práci v rámci EUPeace. Středeční den účastníci strávili návštěvou historického města Paestum, které je známé svými antickými památkami.

Tento výlet nebyl jen kulturním obohacením, ale také vhodnou příležitostí pro networkingové aktivity. Ve čtvrtek dopoledne proběhl International Fair, kde partnerské univerzity představily studentům Univerzity v Salernu možnosti krátkodobých a dlouhodobých stáží či studia v celých programech. Odpoledne pokračovaly prezentace participantů, které byly tentokrát zaměřené na obecné představení jednotlivých univerzit. V pátek proběhla evaluace celého týdne. Všichni účastníci vyplnili závěrečný dotazník, ve kterém zhodnotili jednotlivé aktivity a přínosy Staff Weeku. Na závěr všichni obdrželi potřebné dokumenty a certifikáty účasti.

Galerie


International Office

Eliška Hošinská

17. 06. 2024